Frankrike förbjuder pälsdjursfarmer

Djurens rätt skriver:

Idag har Frankrikes regering meddelat att landet förbjuder pälsdjursuppfödning, vilda djur på cirkus samt delfinarier.

På en presskonferens den 29 september meddelande Frankrikes miljöminister Barbara Pompili flera stora förändringar i den franska lagstiftningen som gäller djur. Bland dem finns ett förbud mot pälsdjursuppfödning i Frankrike. Landets fyra kvarvarande minkfarmer får fem år på sig att avveckla sin verksamhet.

–Pälsdjursindustrin faller i land efter land. Tyskland, Polen, Belgien, Storbritannien, Norge, Nederländerna och nu också Frankrike. Ska vi i Sverige bli sist kvar i Europa med vår pälsdjursindustri?, frågar sig Anna-Clara Acevedo, politisk sakkunnig på Djurens Rätt.

Läs mer.

Det är upprörande att pälsdjursuppfödning har fått fortgå så länge, t.om. längre än vad känsliga marknadstrender har påbjudit. Att komma i päls i Sverige är numera jättefel för varje människa med normal känslighet för trender i tiden. Passa på att stirra på
den eller de individer som fortfarande bär pälsplagg eller accessoarer i päls. Det lär inte vara möjligt så länge till. Kommande vinter kan eventuella fynd av päls höra till de absoluta sällsyntheten. Hur pinsamt skulle det inte kännas att komma gående på gatan där bilar kör på varandra av chocken att se en kvarlevande pälshora i Sverige, normkritikens högborg i världen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *