Polismästaren har talat klarspråk om gängkriminalitet

Biträdande polismästare Mats Löfving har att talat ut igår om gängkriminalitet som i själva verket är ett 40-tal klaner med organiserat brottslighet.

Andra har tidigare talat om klanerna som i Swebbtv, men som avfärdats som rasism eller nonchalerats helt. Idag har samtliga medlemmar i panelen Godmorgon världen, SR1 med darr på rösten förklarat allvaret med de 40 klanerna. En statsvetenskapare drog en parallell med en skräckvision från 80-talet hur de som kunde flytta från utsatta områden och storstadscentra gjorde allvar av saken. De främst ansvariga för regeringen för kriminalitet, dvs Stefan Löven och Morgan Johansson får alltmer förklenande omdömen för brist på handling. Det känns ju bara så andefattigt att skylla på regeringen, men nu djävlar är det allvar.

Med Agenda i SVT 2 på kvällen sättes ett annat fokus, nämligen på de sociala problemen för de unga kriminella. En polis med utredningsuppdrag och ordföranden I Svenska Advokatsamfundet försökte programledaren gå till botten med problemen för att finna lösningar med skola och rehabilitering. Men några svar på polismästarens rop på hjälp tidigare på dagen fanns inte. Misstanken om Agendas ambitioner att värna S med Löven, Damberg Johansson gör sig påmind. Tokigt I ett läge som kan kallas kritiskt, då bör politiker lyssna på polisen. Kriminalvårdare togs upp som en yrkesgrupp som kan konfronteras med de unga brottslingarna. Vem som ska ta itu med klanledarna berördes överhuvudtaget inte. Alltför farligt att tala ut om det? Sätt igång säger vi som lyssnade både på Godmorgon världen och Agenda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *