Utbyggnaden av Preemraff i Lysekil och Kinas hugg på Västsverige

Naturförstöring i kombination med Kinas ekonomiska maktanspråk är ett av hoten mot Sverige som står högt på agendan. Magnus Sederholm, läkare, forskare och styrelsemedlem SNF Sotenäs har skrivit i SvD i mars 2020.

Det är en av många källor som finns tillgängliga på internet. Utbyggnaden är en i raden av ödesfrågor för Sverige. Miljöpartiets Isabella Lövin svarade inte på frågan i SVT:s Agenda om partiets kommande beslut i regeringsfrågan. Det ser ut som att Naturskyddsföreningen får ta ett övergripande ansvar för att stoppa utbyggnaden under det att Miljöpartiet dansar vid vulkanens rand. Isabella Lövin, vice statsminister och klimatminister (Mp) ska avgå, men hon kommer att få bära ett tungt ansvar när domedagen randas. Maktspelet handlar om mycket där nu migrationsfrågan seglat upp genom Grön Ungdom med följdverkningar på andra stora frågor att besluta om med den bräckliga regeringen. Det är ett möjligt sätt att se på dagens politiska situation. Det kunde räcka med risken att Preemraff bygger ut med följder för Kinas ekonomiska maktanspråk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *