Kulturstudion i SVT2 och solidaritet

I lördagskväll hade Kulturstudion besök av en dirigent och pianist i karriären. De bidrog med synpunkter på två superstjärnor, pianister som var ofattbart skickliga och framgångsrika. Programledaren ställde också frågor om arbetssituationen i skuggan av Corona. Som väntat kom gästerna att berätta om artistkollegor som stod i valet och kvalet om att avluta sin karriär. Då nämndes även andra yrkesgrupper som drabbats, scenarbetare, tekniker och personal av många slag. De har nu börjat uppleva att inkomsterna inte räcker till, inte ens för det dagliga uppehället, hyra, mat etc. Kulturvärlden har en hierarki där många på olika nivåer tvingas sluta för att inte komma tillbaka, från högsta stjärnstatus till påklädare och sminköser.

Kulturstudion bör under Corona lägga mycket större vikt och tid på den utsatthet som artister och personal drabbas av. Rapportering och diskussion bör ske om inte varje dag så åtminstone varje lördag i Kulturstudion. Det känns bara tomt och meningslöst att njuta av inslagen när tanken kommer smygande om de problem som Kulturen drabbas av, samtidigt som politikerna tappat greppet och förståelse av solidaritet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *