Finns lösningen till Palme-mordet i Täby?

Efter åklagaren Peterssons misslyckande vid en presskonferens att övertyga publiken om sina slutsatser har media fortsatt i nya spår. Svenska Dagbladet har idag redovisat intervjuer med personer i Täby som stått den utpekade mördaren Stig Engström nära. Man har bl.a träffat en partikamrat i Moderaterna, en klubbmästare som verkade med Sig Engström som tjänade som vice klubbmästare.Redovisningen handlar om grå vardagshändelser utan varje tillstymmelse till dramatik eller subversiv verksamhet. Det mest skumma är en pilkastningstavla med bild på Palme. I reportaget flimrar kända lokalpolitiker förbi.

Det mest uppseendeväckande är att Svenska Dagbladet följer upp ett utpekande som mött ett massivt motstånd. I en SIFO-undersökning som är representativ för Sveriges befolkning framkom att endast 20 procent tror att den utpekade är Palmes mördare. Initiativet att göra en SIFO-mätning hedrar SvD.

Om SvD verkligen menar att Täby är intressant i Palmemordet bör deras medarbetare göra grundlig research för att undersöka lokalpolitik och underground i Täby under en längre tidsperiod, säg 1970-talet och 1980-talet. Fanns en grogrund för ett Palmehat? Fanns aktivister som piskade upp ett Palmehat? Svenska Dagbladet borde ha större kvalitetsambitioner än att godtroget följa upp åklagare Peterssons presskonferens. Vad än SvD skrev blev effekten att misstänkliggöra Stig Engström enligt devisen ”ingen rök utan eld”. Och det är absurt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *