Skit i vänner som inte förstår ett piss

Vi står inför, ja vi är redan där, en kraftfull förvandling, om än långsamt från köttnorm till växtnorm i vårt val av mat. Många har varit förutseende och förstått de underliggande faktorerna för denna historiska förvandling i västvärlden. Många har i likhet med mig försökt förklara och argumentera men ofta mötts av misstänksamhet och ointresse. Varje gång det hänt något tydligt och påvisbart har vi försökt ta hjälp av händelserna för att göra nya försök att förklara, men efter en tid insett att det även den gången var fåfänga försök. Bill Gates har för några år sedan startat ett företag som tänks bli dominant på marknaden för växtbaserat. Nu har han på nytt dykt upp i media under pågående Corona-kris där medias budskap har varit att några få jätteföretag kommer att tjäna ofattbara pengar trots Corona och även tack vare Corona. Bill Gates med Beyond Meat är ett sådant blivande jätteföretag.

Vad gör jag då som enskild individ som vill agera? Ska jag ta nya tag med detta som exempel för att försöka vinna en debatt om hur framtidens mat kommer att se ut i västvärlden? Efter så många misslyckade samtal är det hög tid att tänka om. Satsa energin på att uträtta något eget som tar fasta på din bedömningsförmåga! Vänner och bekanta som under decennier inte förstått ett piss kan jag skita i. De kommer inte att vara till din hjälp, inte heller i fortsättningen. Jobba ensam eller skaffa nya vänner som förstår vad som håller på att ske!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *