Fasansfull djurhållning och slakt i stora Kina och lilla Sverige

Per Ullrich, Expressen skrev den 29 juni 2019 om hur hundar torteras och slaktas. Johan Rockström skriver i SvD 28/3 2020. ”Coronaviruset har troligen sitt epicentrum i de – för oss – i det närmaste overkliga djur-marknaderna där fladdermöss, råttor, varg och orm, slaktas i täta miljöer av blod, avföring och människor.”

Det här är inget nytt för den svenska allmänheten. Vi har tidigare sett hundavel i Kina för att producera hundkött. Slakten sker genom strypning. Var så god att söka reportage på nätet!

Corona-krisens uppkomst härleds ofta till djurmarknader i Kina, t.ex i Wuhan. Vårt problem är att reportage i svenska media har varit enstaka företeelser med kortvarig upprördhet. Det är ett fenomen som ofta visar sig i samband med grym behandling av djur, djurplågeri. Graden av grymhet tycks inte spela någon roll med den låga frekvensen av rapporter. Människor glömmer fort, vill glömma, och allt fortsätter som förut. Det finns undantag. Rapporteringen av slaktdjurens behandling i Sverige har varit uthållig inte minst från Djurrättsalliansen till köttbönders och slakteriers stora upprördhet. De grymheter i djurhållning och slakt som uppdagats i Kina måste integreras i informationen till svenska konsumenter. Vi behöver bli påminda hela tiden om att dessa djävulska förhållanden finns, både i Kina och Sverige.

Ge därför ditt bidrag till de organisationer som bevakar och rapporterar. Djurrättsalliansen är en tillförlitlig mottagare av dina penninggåvor!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *