Säkerhetsövning i Tierp angående kärnkraft

SR1 har flera sändningar runt säkerheten i Sveriges kärnkraftverk. Gävletidningarna har inte prioriterat. Det hade varit önskvärt att tidningen Arbetarbladet publicerat utan betalvägg i denna fråga. Gefle dagblad hade inget om övningen i onsdagens tidning.

Eftersom kärnkraft de senaste åren har fått förnyad aktualitet i debatten om Sveriges energiförsörjning hade organisatörerna för säkerhetsövningen bort integrera alla typer av massmedia i övningen, åtminstone media i Gävle, Uppsala och Stockholm. Om man lyssnar på Vetenskapsradion får man väldigt nyttiga påminnelser om de risker och problem som kan inträffa. Utan kännedom har man inget berättigande i debatten om kärnkraft som blivit väldigt ytlig. Tomas Kåberger som varit apostel för vindkraft under många år visade i radioprogrammet att han hade satt sig in i kärnkraftens risker och problem. Därför är han även fortsatt en viktig motståndare som bör tas med respekt. Välinformerade motståndare är bättre för utvecklingen än nyttiga idioter som inte vet vad de pratar om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *