Ge Iryna nåd!

Per Svensson i Dagens Nyheter är en av de journalister som ställer upp för Iryna, som blev lemlästad i terrordådet på Drottninggatan. Regeringen har låtit sin justitieminister förklara i media varför det är omöjligt att ge nåd i detta fall. Fiskar regeringen i grumligt vatten för att flörta med Ukrainas nya regim? Man kan förmoda att nästan hela svenska folket stöder kravet på nåd.

Det är beklämmande att Dagens Nyheter låter en kolumnist ta på sig jobbet att argumentera i en artkel med betalvägg. Varför inte ta till tidningens starkaste kort nämligen chefredaktören och kraftigt markera de argument som Per Svensson framför? Ett argument som inte har kommit fram är att den typ av protes som Iryna fått kräver regelbunden kontroll. Protesen måste anpassas beroende på att stumpen krymper. Efter några månader måste en helt ny protes tillverkas och passas in. Det är inte praktiskt och ekonomiskt möjligt för Iryna att få den hjälpen om hon tvingas återvända till Ukraina.

GÖR VAD DU KAN FÖR ATT PROTESTERA!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *