Klimatförnekare och alarmister, semesterstängt?

När vintern har varit svinkall då har klimatförnekare tagit chansen att sprida sina dumdryga frågor till klimatbekännare. ”Nu har vi haft en riktigt kall vinter. Då kan det väl inte finnas någon global uppvärmning, vaaah?” I en grovt förenklad diskussion kan det vara svårt att värja sig. Så vad svarar man då utan att bli tagen för intelligenssnobb? Nu har vi haft en sommarperiod med extrem värme i vår region. Men klimatfönekarna lyser med sin frånvaro. Det kommer inga tvärsäkra utfall om global uppvärmning från dessa personer. Det skulle motsäga deras övertygelse. Motsidan, ofta kallade klimatalarmister har fått luft och talar om global uppvärmning förstärkt med termen extremväder. Stora förändringar åt båda hållen med kyla och värme stämmer till eftertanke och oro, även stark oro. Men fortfarande gäller att väder och klimat är skilda begrepp. Det ena är kortsiktigt och det andra långsiktigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *