Om Gotlands sophantering och företaget Ragn-sells giftutsläpp

Marita Jonsson, författare och bloggare, har skrivit en stark och välmotiverad kritik mot RagnSells sanslösa framfart på Gotland.

Läs vad RagnSells glömt att ta med i sin rapportering 2010 om sina giftutsläpp på Gotland! Miljöbalken medger egentillsyn, att företaget självt ska svara för kontroll av sin verksamhet. Lagen måste ändras så att miljöbrotten förhindras!

Marita Jonsson skriver:

…företagets kompostanläggning i Roma släppte ut allt gift, mer än 100 gånger tillåtna halter hamnade bl.a. i Gothemsån. Och detta visste man om på Ragn-sells sedan mer än ett halvår, då de fick påpekande av miljöinspektören. Men man struntade i det. Nu är allt liv i ån dött, vattnet är svart och bubbligt och illaluktande. Vad gör Gotlandsregionen? Inget.

Läs hela inlägget på hennes blog här

2 reaktioner till “Om Gotlands sophantering och företaget Ragn-sells giftutsläpp”

  1. Kompostera Ragnsells!

    Politiske chefredaktören på Gotlands Allehanda, Mats Linder, skriver ångande kritik av RagnSells. Bland annat att det är ”obegripligt att ett storföretag i branschen som Ragnsells så gravt kan misslyckas med en kompostering”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *